קצת עלי

שמי ליהן, ילידת 1989 וגרה ברמת גן.

 

לאורך השנים התמודדתי עם קשיים אישיים שונים ביניהם חרדות.

הייתי אצל הרבה מטפלים שעבדו עם שיטות שונות, רובם לא עזרו וחלקם גרמו לי  לנזק. בעיקר מהסיבה שלא הצליחו לעזור לי והתחזקה בי התחושה שמשהו בי דפוק. כי אם המומחים, שלמדו כל כך הרבה לא הצליחו לעזור לי – כנראה שאי אפשר ואני אבודה.

משם חיפשתי כל דבר שאני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי. מהר מאוד מצאתי והתחלתי לתרגל. דמיון מודרך, תרגילי כתיבה ושיטות נוספות שאת רובן כל אחד יכול לתרגל לבד.

מזה 8 שנים שאני מתעסקת בכלים האלה, מתרגלת בעצמי וממשיכה ללמוד להתפתח ולפתח כלים נוספים.

לאחרונה הוספתי לארגז הכלים שלי עבודה עם חלומות, קריאת פנים ושיטה בשם "Waking Dream Therapy" שהיא בעצם מעין שילוב בין עבודה עם חלומות לדמיון מודרך.

למידע נוסף על עבודה עם חלומות, אפשר לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא.

אני מאמינה שבכולנו יש כוחות אדירים ועם הכלים המתאימים אפשר לשנות חיים. ובשביל זה אני כאן!

על הגישה שלי

הגישה שלי מבוססת בחלקה על המתדולוגיה של ד"ר פיטר רזניק כתלמידתו, יחד עם זו של הגברת קולט אבולקר מוסקט (ז"ל) וד"ר ג'רלד אפשטיין (ז"ל).

 

ברפואה הקונבנציונלית והפסיכולוגיה בדרך כלל האדם מטופל בתרופות או בשיחות ושם זה נגמר. לעומת זאת, בגישת הגוף-נפש-רוח על האדם מוטלת האחריות לבריאות של עצמו וצריך לקחת חלק פעיל בהחלמה שלו.

לא מספיק לקחת כדור או לבוא לפגישה, אלא יש דגש על עשייה. יש "מחיר" כדי להרגיש טוב.

אם האדם לא יקום מהמיטה בבוקר – אף אחד לא יעשה את זה בשבילו. 

"הקונפליקט האנושי הוא בין הרצון לגדול ובין חוסר הרצון לשלם את המחיר" ~ קולט אבולקר מוסקט (המסר עצמו מדויק, הציטוט עצמו מתורגם מאנגלית)

island, church, sea

כמו שלמדתי ממוריי "Life is" – "החיים הם" בזמן הווה.

המטרה היא לסייע לאדם לחזור ולחיות בהווה. הריפוי והחיים קורים בהווה. העבר כבר לא קיים והעתיד עוד לא קיים – ומתבסס על ההווה.

העבר מתקשר בעיקר לתחושת חרטה ודיכאון. מי ש"נתקע" בעבר ונמצא בתחושת חרטה – נכנס לדיכאון ובעצם "הורג" גם את ההווה ומכאן גם את העתיד.

העתיד מתקשר בעיקר לציפיות (ומכאן אכזבות), חרדות ודאגות – "מה יהיה?".

במהלך הפגישות הדיבור תופס אחוזים בודדים מהפגישה, רוב הזמן נמצאים בעשייה כלשהי, עבודה עם חלומות, דמיון מודרך או כלים מעשיים אחרים.

לדוגמה בעבודה עם חלום, עוזרים לאדם להבין את החלום. במידה ויש בו קונפליקט או כל חוויה לא נעימה אחרת, נכנסים פנימה חזרה ופותרים את הקונפליקט. 

כחלק נוסף מהגישה, במקום לאבחן את האדם מבחוץ – ובעצם מעל הראש שלו, בעזרת דמיון מודרך מובילים אותו כדי שיראה ויגלה את הדברים בעצמו.

דוגמה לבעיה פיזית (גוף) – שימוש בדמיון מודרך כדי לראות שיש חסימות בדרכי הנשימה ומשם לסייע לו לשחרר אותן.

דוגמה לבעיה רגשית (נפש) – שימוש בדמיון מודרך כדי לראות בדמיון מודרך אילו מחשבות מפריעות להירדם, לשים אותן בצד ולהצליח להירדם.